Сушење
FAQ
ЕКО 5,6м2  (82 кг.)
EKO 6.8m2 (100 kг.)
EKO 9.6 m2 (145 kг.)
ЕКО 20м2 (300 кг.)
EKO 40m2  (580 кг.)
ЕКО 60м2  (880 кг.)
ЕКО 100м2 (1470 кг)
Галерија
Из медија
Вазд. солар систем
Соларни монтажери
Контакт

 

Посетите нас на

 

  

Производња ваздушних соларних система

 
    

 

Постоје три типа соларних колектора:
За добијање топле воде
За струју (фотонапонски панели)
За добијање топлог ваздуха (сакупљачи ваздуха)

Производимо трећи тип - ваздушни соларни колектори.
Они прочишћавају и загревају ваздух.

 

       

 

Коришћење ваздушних соларних система у сушарама за воће може понудити неколико предности:
Енергетска ефикасност: Ваздушни соларни системи могу искористити соларну енергију директно одозго, максимизирајући изложеност сунчевој светлости током целог дана. Ова енергија се може користити за напајање топлог ваздуха за сушаре за воће, смањујући потребу за електричном енергијом из мреже или фосилним горивима.
Смањен утицај на животну средину: Коришћење соларне енергије смањује зависност од фосилних горива, чиме се смањује емисија гасова стаклене баште и укупни утицај на животну средину. Ово је у складу са одрживим праксама, које су све важније у савременој пољопривреди.
Смањење трошкова: Иако почетна инвестиција у ваздушне соларне системе може бити значајна, током времена могу довести до значајних уштеда трошкова смањењем рачуна за енергију. Поред тога, у неким регионима могу постојати подстицаји или субвенције за усвајање технологија обновљивих извора енергије.
Прилагођавање: ваздушни соларни системи могу бити дизајнирани и постављени тако да оптимизују излагање сунчевој светлости на основу специфичне локације и захтева технологије сушења воћа. Ова флексибилност омогућава прилагођена решења која максимизирају производњу енергије.
Интеграција са другим технологијама: ваздушни соларни системи могу бити интегрисани са другим технологијама као што су системи за складиштење батерија или системи за управљање енергијом да би се додатно побољшала ефикасност и поузданост. Ова интеграција може помоћи у складиштењу вишка енергије за употребу током периода ниске сунчеве светлости или велике потражње за енергијом.

Инсталирањем ваздушних соларних система за сушење воћа, прерађивачи хране могу не само да побољшају ефикасност и одрживост својих процеса, већ и дугорочно смање трошкове и утицај на животну средину.

ЕKОСОЛАР је пионир у развоју енергетски ефикасне технологије грејања простора, која не загађује животну средину. Наш асортиман грејача нуди вам најекономичније решење за заједничко грејање вашег дома или зграде. Сви наши колектори ваздуха троше мање електричне енергије. енергије. Погледајте наш асортиман решења овде.

29 година традиције. Телефон ++389-32-606-983   +75-462-473,  Е маил z.trajkov@gmail.com